Τοποθεσία

Οι παραδοσιακές κατοικίες Κλυμένη βρίσκονται στο Ναύπλιο, στον νομό Αργολίδας, μία ώρα και τριάντα λεπτά (147 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά της Αθήνας. Στο δρόμο προς το ιστορικό κάστρο του Παλαμηδιού και την όμορφη παραλία Καραθώνα, το συγκρότημα βρίσκεται στους πρόποδες του φρουρίου του Παλαμηδιού, μόλις 1,5 χιλιόμετρο από την παλιά πόλη του Ναυπλίου.

Ναύπλιο

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η γραφική πόλη του Ναυπλίου κτίστηκε από τον Ναύπλιο, γιό του Ποσειδώνα. Είναι μια πόλη ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας. Κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο ήταν ένα από τα ισχυρότερα ναυτικά κρατίδια του Ελληνικού χώρου. Αργότερα κατακτήθηκε, πρώτα από τους Ενετούς, το 1210 από τους Φράγκους, ύστερα από τους Βενετούς και από τους Τούρκους έως την απελευθέρωση του 1822. Στις 4 Μαΐου 1827, στην 3η Εθνοσυνέλευση, ορίστηκε πρώτη πρωτεύουσα του επίσημου Ελληνικού κράτους.

Παλαμήδι

Δεσπόζει 220μ πάνω στο λόφο, με την πόλη στους πρόποδές του. Πήρε το όνομα του Παλαμήδη, γιο του Ναύπλιου. Οχυρώθηκε από τους Βενετούς στις αρχές του 18ο αιώνα. Στις 30 Νοεμβρίου 1822 το καταλαμβάνει ο Στάικος Σταϊκόπουλος και στις 3 Δεκεμβρίου η πόλη παραδίδεται από τους Τούρκους στον Κολοκοτρώνη. Μέσα στο κάστρο επίσης βρίσκεται η φυλακή του Κολοκοτρώνη η οποία είναι επισκέψιμη. Τους καλοκαιρινούς μήνες, λαμβάνουν χώρα μουσικές εκδηλώσεις όπου μπορείτε να απολαύσετε συναυλίες κλασικής μουσικής. Πρόσβαση από την ανατολική πύλη με το αυτοκίνητο, και για τους τολμηρούς τα 999 σκαλιά.

Μπούρτζι

Bourtz στα τούρκικα, βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού και κτίστηκε το 1473 από τους Φράγκους για να προστατεύει την πόλη του Ναυπλίου από εισβολείς. Έκλειναν την είσοδο του λιμανιού με αλυσίδα από το φρούριο έως την άκρη της πόλης, γι' αυτό η πόλη έφερε και το όνομα Πόρτο Καντένα. Σήμερα, τουριστικό αξιοθέατο που μπορούμε να επισκεφτούμε με βάρκα.

Καραθώνα

Μόλις 3,1χλμ. από την πόλη του Ναυπλίου, αυτή η καταγάλανη παραλία με την ψιλή αμμουδιά της, είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες της περιοχής. Μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ ή ηλιοθεραπεία πίνοντας ένα δροσερό φραπέ.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Φημισμένο για την τέλεια ακουστική και απόλυτη συμμετρία του, χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.χ. Ακόμα και σήμερα, κατά τους θερινούς μήνες, γίνονται θεατρικές παραστάσεις.

 

BLOG

Δείτε τα τελευταία νέα μας