Category blog – news
διαμονη ναυπλιο - Klymeni Traditional Homes
Πρόσβαση

Το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στην Αργολίδα, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, σε απόσταση μισής ώρας με αυτοκίνητο από το Ναύπλιο και περίπου δύο ωρών από την Αθήνα.

Με αυτοκίνητο

Ερχόμενοι από Αθήνα ακολουθείτε τη σήμανση και αφήνετε την Εθνική Οδό
Αθηνών-Κορίνθου αμέσως μετά τη γέφυρα του Ισθμού. Εξερχόμενοι από τη δεξιά λωρίδα περνάτε κάτω από την Εθνική Οδό στρίβωντας αριστερά προς Επίδαυρο στην επαρχιακή οδό Κορίνθου-Επιδαύρου. Ακολουθώντας τη σήμανση «Προς Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου» σε μία περίπου ώρα και αφού περάσετε από τις διασταυρώσεις για Νέα Επίδαυρο και Παλαιά Επίδαυρο, φτάνετε στη διασταύρωση του Λυγουριού, όπου συνεχίζετε ευθεία προς Ασκληπιείο. Εάν έρθετε από Ναύπλιο μπορείτε είτε να ακολουθήσετε τον παλιό δρόμο περνώντας μέσα από το Λυγουριό είτε μετά τη διασταύρωση για Κάντια να ακολουθήσετε τον νέο δρόμο ο οποίος καταλήγει στο Κέντρο Υγείας του Λυγουριού και στη συνέχεια να κατευθυνθείτε δεξιά προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου.

Στάθμευση

Άνετη στάθμευση για αυτοκίνητα και πούλμαν στο πάρκιγκ του θεάτρου.
Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με αναπηρίες μπορούν να φτάσουν μέχρι την πλατεία του θεάτρου και να αποβιβάσουν άτομα με αμαξίδια.

Άτομα με αναπηρίες

Ο χώρος διαθέτει ειδικά W.C. για άτομα με αναπηρίες.

Δεν επιτρέπονται:

H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον προβλέπεται.
Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.
Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.
Τα ψηλά τακούνια
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.
Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
Το φιλοδώρημα.
Θερμά παρακαλούνται οι θεατές να χρησιμοποιούν τα καλάθια απορριμμάτων για να πετούν διάφορα άχρηστα αντικείμενα (τσίκλες κτλ). Οι βλάβες που προκαλούνται από αυτά στις επιφάνειες του μνημείου είναι ανεπανόρθωτες.

Πηγή: http://greekfestival.gr