Παλιά πόλη

Το Ναύπλιο έχει μία από τις ομορφότερες παλιές πόλεις της Ελλάδας! Στενά σοκάκια και παραδοσιακά σπίτια μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή. Όλη η παλιά πόλη ρυμοτομήθηκε την εποχή του Ιωάννη Καποδίστρια με σχεδιασμό του μηχανικού Σταμάτη Βούλγαρη. Η οδός Βασ. Κωνσταντίνου είναι ο πρώτος δρόμος που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα με τις κλασικές προδιαγραφές, μιας και ο Καποδίστριας ήθελε πόλεις και δρόμους με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Στην παλιά πόλη του Ναυπλίου υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα και τουριστικά ήδη , καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες.

Μουσεία

Στο Ναύπλιο εκτός από τα διάφορα αρχαιολογικά μνημεία υπάρχουν και αρκετά ενδιαφέροντα μουσεία. Το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος, το Πολεμικό Μουσείο που στεγάζεται στην 1η Σχολή Ευελπίδων, το Λαογραφικό Μουσείο και το Εκκλησιαστικό Μουσείο στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας αξίζουν τον χρόνο σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε όμως και κάποιο από τα πιο ‘πρωτότυπα’, ιδιωτικά μουσεία που υπάρχουν στο Ναύπλιο όπως Μουσείο Αυτοκίνησης, το Μουσείο Ποτοποιίας, το Μουσείο Κομπολογιού και το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας ''Σταθμός''.

Εκκλησίες

Οι εκκλησίες ενός τόπου αποτελούν σίγουρα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του. Στο Ναύπλιο υπάρχουν υπέροχες εκκλησίες που μπορεί να επισκεφτεί κανείς και μέσα στα σοκάκια της Παλιάς πόλης αλλά και λίγο πιο έξω από το κέντρο της. Ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Σπυρίδωνας (όπου στην είσοδο του ναού δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας) και ο Ιερός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου είναι εκκλησίες που σίγουρα θα συναντήσετε στον δρόμο σας, ενώ περπατάτε στα στενάκια της πόλης. Επισκεφτείτε επίσης την Αγία Μονή στην Άρια Ναυπλίου και την Ευαγγελίστρια.

BLOG

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΜΑΣ