Category blog – news
διαμονη ναυπλιο - Klymeni Traditional Homes
Οι ταξιδιώτες της Αργολίδας συνήθως μαγεύονται από τον αρχαιολογικό της πλούτο, τα αρχαία μνημεία και τα αξιοθέατα του πολιτισμού, που συναντώνται διάσπαρτα σε όλη την αργολική γη. Ο κάμπος του Άργους με τους απέραντους πορτοκαλεώνες κυριαρχεί στο τοπίο, ενώ πόλεις όπως το Ναύπλιο, καταλαμβάνουν ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα «στολίδια» ολόκληρης της Ελλάδας. Οι παραλίες της Αργολίδας όμως, δεν βρίσκονται καθόλου σε δεύτερο πλάνο, αλλά αντίθετα, περνούν… μπροστά, ειδικά για όσους αποζητούν βουτιές σε καθάρια νερά και ξεκούραση πλάι στη θάλασσα.

Είτε στον Αργολικό κόλπο, είτε αντικρίζοντας τον Αργοσαρωνικό, είτε ακόμα και στα βόρεια του νομού, οι παραλίες της Αργολίδας κερδίζουν φανατικούς φίλους, που τις προτιμούν για την εύκολη πρόσβαση, γιατί είναι πεντακάθαρες και γιατί, πολύ συχνά, θυμίζουν ακόμα και τις καλύτερες παραλίες των ελληνικών νησιών!

Διαβάστε παρακάτω πληροφορίες για τις δέκα καλύτερες παραλίες της Αργολίδας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε!

1. Παραλία Κάντιας
Λίγο έξω από το Ναύπλιο, στο δρόμο προς τα Ίρια, συναντάμε την παραλία της Κάντιας, με καταγάλανα νερά και αμμώδη ακρογιαλιά. Τα αλμυρίκια προσφέρουν τη σκιά τους σε όσους θέλουν να αποφύγουν τον καυτό ήλιο, ενώ τις απογευματινές ιδίως ώρες η θάλασσα γεμίζει νέους που επιδίδονται στο wind surf! Η παραλία της Κάντιας είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, παραλιακά μπαρ, ταβέρνες, ντους και δωρεάν χώρους στάθμευσης σε όλο το μήκος της.

2. Παραλία Ιρίων
Πάρτε την αιώρα σας, διαλέξτε τα αλμυρίκια που θα τη στερεώσετε και απολαύστε την πιο αναζωογονητική εμπειρία χαλάρωση, στην παραλία των Ιρίων, που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό της Αργολίδας. Τα πετραδάκια, η άμμος, τα πεντακάθαρα γαλανά νερά συμπληρώνουν το σκηνικό και –όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο- σας δελεάζουν να αφήσετε την ξάπλα και να ευχαριστηθείτε κολύμπι! Η παραλία των Ιρίων θεωρείται κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά, αφού διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές, όπως καφέ, ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ντουζ.

3. Κονδύλι
Το Κονδύλι είναι για πολλούς η καλύτερη παραλία της Αργολίδας και βρίσκεται 17 χιλιόμετρα περίπου από το Ναύπλιο. Καταγάλανα νερά, άμμος και κοκκινωπά βότσαλα, το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην άκρη, καθιστούν το σκηνικό ειδυλλιακό και ακόμα περισσότερο την ώρα του ηλιοβασιλέματος! Το Κονδύλι απευθύνεται σε όλους λόγω του μεγάλου μήκους της ακτογραμμής του, ενώ διαθέτει τμήματα πλήρως οργανωμένα. Για όσους το επιθυμούν, προσφέρει και την απομόνωση, αφού ακόμα και σήμερα στις πλέον απόμερες άκρες του Κονδυλίου κάποιοι απολαμβάνουν το γυμνισμό.

4. Παραλία Νέας Κίου
Η παραλία Νέας Κίου στην Αργολίδα βρίσκεται στον δρόμο για τον ομώνυμο οικισμό, μόλις 4 χιλιόμετρα από το γραφικό Ναύπλιο. Είναι μεγάλη σε έκταση, αμμώδης και με ρηχά νερά, ενώ οι καλαμιές χαρακτηρίζουν την περιοχή. Στην παραλία της Νέας Κίου θα συναντήσετε πολλούς σέρφερς, αλλά και ανθρώπους που φτάνουν ως εκεί για να απολαύσουν τις ιαματικές ιδιότητες από τα φύκια της ακτής. Μην παραλείψετε μια βόλτα στο γραφικό λιμάνι του οικισμού, αλλά και ν’ απολαύσετε τη θέα από τα αλιευτικά σκάφη και τους ψαράδες ν’ απλώνουν τα δίχτυα τους στην ιχθυόσκαλα.

5. Παραλία Αρχαίας Ασίνης
Δίπλα ακριβώς στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης και σε απόσταση αναπνοής από το Τολό, βρίσκεται η παραλία της αρχαίας Ασίνης, βοτσαλωτή, με πλούσιο βυθό σε ψάρια και χλωρίδα, ιδανικό για καταδύτες και για όσους λατρεύουν την εξερεύνηση με τη μάσκα. Η παραλία της Αρχαίας Ασίνης είναι οργανωμένη και διαθέτει καφέ, ξαπλώστρες, ενοικιαζόμενες ομπρέλες και ντουζ, ενώ θεωρείται ιδανική για όσους αρέσκονται στις σχετικά βαθιές και ήσυχες παραλίες.

6. Παραλία Αρβανιτιάς
Η παραλία Αρβανιτιάς είναι η παραλία του Ναυπλίου, κάτω από το Παλαμήδι και απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από οποιοδήποτε σημείο της πόλης. Αν και μικρή, με μήκος περίπου 200 μέτρων, έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία και βρέχεται από τα καταγάλανα νερά του Αργολικού κόλπου, ενώ θεωρείται απρόσβλητη από τους βοριάδες λόγω του σημείου που βρίσκεται. Είναι οργανωμένη, καθώς διαθέτει όλες τις υποδομές, όπως ενοικιαζόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες, ντουζ, WC και αναψυκτήριο.

7. Καστράκι
Το Καστράκι (ή Παλιόκαστρο) είναι μια από τις παραλίες της Αργολίδας που βρίσκονται κάτω από την Ακρόπολη Αρχαίας Ασίνης. Είναι γνωστό ως το λιμάνι των Μυκηνών, καθώς λέγεται πως από εκεί απέπλευσαν τα πλοία των Μυκηναίων για την Τροία. Πεντακάθαρα νερά, ακτή με ψιλό πετραδάκι και άμμο, ηρεμία και απομόνωση, είναι τα χαρακτηριστικά της παραλίες, που δεν διαθέτει καμία υποδομή και ο επισκέπτης πρέπει να έχει εφοδιαστεί με νερό και τα απαραίτητα.

8. Καραθώνα
Αν έχετε ως ορμητήριό σας το Ναύπλιο, είναι πολύ εύκολο να απολαύσετε μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αργολίδας, την Καραθώνα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νομού. Κρυμμένη στο μέσο δύο όρμων και πίσω από το βράχο του Παλαμηδίου, είναι η αγαπημένη παραλία των ντόπιων. Διαθέτει ψιλό βοτσαλάκι και προσφέρει μια εικόνα σχεδόν εξωτική με τις συστάδες από φοίνικες και ελιές κατά μήκος της ακτής. Για να κολυμπήσετε στα καθαρά νερά της Καραθώνας μπορείτε εκτός από το να οδηγήσετε εκεί, να κάνετε εναλλακτικά, το λεγόμενο γύρο της Αρβανιτιάς με τα πόδια.

9. Παραλία Μύλων
Η Παραλία Μύλων βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Αργολικού κόλπου, 10 περίπου χιλιόμετρα νότια από το Άργος. Είναι οργανωμένη και διαθέτει υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων, όπως ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια και καλάθια απορριμμάτων. Στον ομώνυμο οικισμό συναντά κανείς παραθαλάσσιες ταβέρνες και καφέ.

10. Παραλία Πλάκας Δρεπάνου
Η παραλία Πλάκας Δρεπάνου έχει κρυστάλλινα νερά και αμμώδη βυθό. Φτάνει σε μήκος τα 3 χλμ περίπου, ενώ μια επιμήκης «πλάκα», στην οποία οφείλει και την ονομασία της η παραλία, βρίσκεται μέσα στο νερό και το «χωρίζει» στα δύο, στα 15 περίπου μέτρα από την ακτή. Δίπλα στη θάλασσα υπάρχουν οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, παραδοσιακές επιπλωμένες κατοικίες, ξενώνες και δωμάτια για οικογένειες, ενώ κατά μήκος της διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ.

Πηγή: https://blog.terrabook.com